Puhelin osamaksulla

Puhelin on nykyään yksi yleisimmistä tuotteista, joita hankitaan osamaksulla. Operaattoreille kuukausilaskutuksella pyörivä malli on muutenkin tuttu, joten puhelimen voi hankkia osamaksulla helposti.

Mitä osamaksuvaihtoehtoja puhelimiin on nykyään tarjolla, paljonko lysti maksaa ja mihin osamaksusopimus kannattaisi tehdä? Katso täältä vaihtoehdot.

Telian liittymätarjoukset lukijoillemme

Hyödynnä huippuetu ja katso kaikki lisätiedot alta linkistä.

Operaattoreiden osamaksusopimukset

Suomessa toimii käytännössä kolme isoa operaattoria, jotka kilpailevat myös laitemyynnin puolella. Kaikki kolme isoa: Telia, DNA, Elisa tarjoavat puhelimia osamaksulla.

Operaattoreiden osamaksut ovat lisäksi yleensä kuluttomia ja korottomia. Puhelimen voi saada esimerkiksi 3 vuoden osamaksusopimuksella ilman, että maksaa siitä korkoja. Osamaksu puhelimen yhteydessä voi siis oikeasti olla taloudellisestikin fiksu vaihtoehto.

Osamaksupuhelimia myyvät toki operaattoreiden ohella myös perinteiset elektroniikkaliikkeet ja erilaiset nettikaupat. Nämäkin voivat olla varteen otettavia vaihtoehtoja, jos haluat esimerkiksi yhdistää osamaksusopimukseen muutakin tai vaikka lyhyemmän laina-ajan.

Mitä ehdoista tulee huomioida?

Osamaksusopimuksista on hyvä huomioida muutamakin asia. Ensinnäkin tutustu aina huolella osamaksun korkoon ja lainakustannuksiin. Kaikki osamaksusopimukset eivät suinkaan ole edullisia tai ehdoiltaan fiksuja.

Huomioi myös, että osamaksu on yleensä saatavilla vain silloin, jos luottotietosi ovat kunnossa. Ilman luottotietoja puhelimen hankkiminen osamaksulla voi olla todella hankalaa.

Osamaksusopimuksen ehtojen ohella kannattaa huomioida myös itse puhelin. Tekniikkaa.fin puhelinvertailusta löydät suosituksemme ja kattavan vertailun parhaista puhelinmalleista.

Osamaksu ei ole ratkaisu talousongelmiin

Puhelin osamaksulla voi olla monelle järkevä ratkaisu, mutta vain jos raha-asiat ovat muuten kunnossa. Osamaksusopimusta ei kannata ottaa, jos epäilee, ettei selviydy siihen liittyvästä kuukausierästä ja muu talous on heikolla pohjalla.

Jos sinulla on ennestään paljon osamaksusopimuksia ja lainoja kalliilla koroilla, voi olla fiksua hakea ensin lainojen yhdistämistä ja etsiä pienin korko yhdistelylainalle. Näin kokonaistilanteen hahmottaminen ennen uuden osamaksusopimuksen tekemistä helpottuu.

Mikäli päädyt osamaksusopimukseen, kannattaa sopimuksen kuukausikustannukset laskea kokonaisuudessaan omaan budjettiin mukaan pakollisina kuluina.